Woman Challenge Days 2018

Women Challenge Days

12, 13 en 14 september 2018

Voor de derde keer willen we de Women Challenge Days organiseren. Drie dagen zonder man en kinderen als team intensief met elkaar optrekken. Even tijd voor jezelf, plezier maken, herkenning vinden bij andere vrouwen en actief bezig zijn.
Je gaat jezelf uitdagen, zowel fysiek als geestelijk. Je gaat de bijbel (her)ontdekken wat een boost aan je geloofsleven kan geven.
Bij een kampvuur lekker bijkomen van de dag met een wijntje of frisje.
Dat zijn onder andere de dingen die aan bod komen tijdens de Women Challenge Days.
Laat je niet tegenhouden door te denken dat je conditie beneden peil is, want mocht je fysiek (wat) beperkt zijn, geef dit dan tijdig aan zodat wij kunnen kijken of we een vervangende activiteit kunnen regelen. Je bent niet de enige! (weten we uit ervaring)
Je kunt je opgeven bij Ariena Hoogeveen. ariena@home.nl

We kijken er naar uit je te ontmoeten!

Ariena Hoogeveen
Florianne Kruijt
Esther Goudriaan

--------------------------------------------------------------------------------------------
Terugblik WCD 2017

''Het was in één woord geweldig"

Vorige week waren de ‘Woman Challenge Days’. Net zoals voor meerdere vrouwen was het voor mij de eerste keer dat ik meeging, dus best spannend! Wat kun je verwachten en waarom moesten we allemaal een overall meenemen?

Het was in één woord geweldig! We kwamen rond een uur of 4 ’s middags aan. We waren in totaal met 25 vrouwen. Eerst hebben we gezellig een bakje koffie of thee gedronken. Vervolgens werd het eten gebracht en dat was erg lekker. Groentesoep als voorgerecht en nasi als hoofdgerecht. Na het eten gingen de meeste dames een avondwandeling maken van een kilometer of 6. Er werden ook, aan zowel de wandelaars als de thuisblijvers, vragenkaartjes uitgedeeld om elkaar beter te leren kennen.

Daarna gingen we met elkaar enkele opwekkingsliederen zingen en was er een overdenking, die werd geleid door Florianne. Het ging over stilte: ‘We zijn allemaal zo druk in deze tijd, maar de Here Jezus zocht zelf ook de stilte. Martha was zo druk, maar Maria ging aan de voeten van de Here Jezus zitten om stil te zijn. Zij had het goede gekozen!’
Tot slot gingen we in kleine groepjes, naar aanleiding van vragen, nabespreken.

De volgende ochtend gingen we gezellig met elkaar ontbijten en daarna gingen we weer met elkaar in de grote huiskamer zitten voor de volgende samenkomst. Deze bestond uit zingen en de overdenking, die dit keer door Esther werd geleid. Het thema was die dag was identiteit: ‘Waaraan ontleen je je identiteit? De bijbel zegt dat we uniek zijn. God heeft ons geschapen en daarom ben je waardevol.’

Maar daarna kwam de echte Challenge! We gingen steppen! Dat lijkt best leuk (en dat is het ook), maar ook best zwaar. Op een gegeven moment kwam er een donkere lucht… De echte “die hards” gingen nog kilometers door. Maar ik vond het wel best en koos met een aantal andere vrouwen voor de kortere terugweg. Het begon toch keihard te regenen!
’s Middags kwam er nog een uitdaging: Army Training in het bos. De Army Training was boven verwachting toch erg leuk. Hier was dus die overall voor nodig! Maar helaas kwam de regen met bakken uit de hemel, dus kozen we toch maar voor een regenpak!
Er was trouwens nog 1 groep een poosje kwijt, zij hebben kilometers om gelopen. Maar gelukkig kwamen ze net, voordat we ze wilden gaan zoeken, weer veilig terug!

Toen we weer terug waren in het huis waren er enkele vrouwen die een frisse duik in de ven namen voor het huis… Brrrr. Daarna kregen we weer een heerlijke maaltijd.

’s Avonds hadden we weer een samenkomst met zingen en een overdenking, deze keer deed Ariena het. Het ging deze keer over het gebed: ‘Het Onze Vader. Het woord gebed komt 375 keer in de bijbel voor, dus dat zegt wel wat over het belang ervan. Ook de Here Jezus nam tijd voor gebed.’

De volgende ochtend kwamen we alweer voor het laatst bij elkaar. Deze dagen waren omgevlogen! Eerst gingen we gezellig ontbijten en daarna hadden we de laatste samenkomst. We zongen weer opwekkingsliedjes op verzoek en vervolgens was de laatste overdenking. Florianne deed deze en het ging over Sta op en schitter: ‘Iedereen mag op zijn eigen plek en eigen wijze haar licht laten schijnen. Je mag jezelf zijn!’

Al met al waren het echt hele mooie dagen. We kregen nog een mooie mok mee als aandenken en daarna gingen we naar boord/huiswaarts. Dit was echt voor herhaling vatbaar!

Beppie Klos

m/s Volharding