Binnenvaartpastoraat
Nieuws van het Binnenvaartpastoraat
Kerstmis in de Ruhr.

En toen was het weer zover, de schepen lopen binnen en nadat alles een plekje heeft gevonden kan het Feest beginnen; het vieren van de geboorte van onze Heiland.

De meeste schepen hadden al ruim voor zondag hun plaats ingenomen…toen een Duitse kapitein (die met zijn schip nog ergens ingebouwd lag) op zondagmorgen een uurtje voor kerktijd besloot dat het tijd was te gaan varen…Gelukkig was de dominee van schippersafkomst en werd de dienst zonder moeite een half uurtje uitgesteld zodat iedereen die met houtjes en touwtjes aan het werk was geweest er weer wat toonbaar uitzag. Na de mooie dienst verliep de zondag aardig normaal, er werd veel (bij)gekletst, koffie en andere zaken gedronken en gegeten. De maandag was prima geschikt om te vergaderen, high-tea-en en de gesprekken voort te zetten. ‘s-Avonds kon de jeugd bij Pieter en Adri zich geestelijk voorbereiden en de rest mocht op de Addio hun opwachting maken voor de gespreksavond. Ja, het onderwerp: Maskers Af!!....oeps…. Dit heeft hier en daar wel wat losgemaakt (op een positieve manier!).

Op Kerstochtend trok iedereen naar de Markuskirche voor een soort vervolg op de gespreksavond. Na de dienst en de koffie/thee werd er weer op wat schepen nagepraat, geborreld en gesnackt. Op een schip of 3 was het toen eten geblazen en werd er (alweer) gezellig gedaan tot in de vroege uurtjes.

2e Kerstdag, nadat sommigen hun broodnodige uitslaapmorgen hadden gehad toog iedereen weer naar de Markuskirche voor het gezins-Kerstfeest. En een féést was het weer!

Wat er na zo’n korte voorbereidings- en oefentijd wordt neergezet is fantastisch. Het hoogtepunt (voor mij althans) is de laatste jaren de musical. Bram is écht zijn (2e?) roeping misgelopen! Het was geweldig, met veel stof tot nadenken en ik vermoed dat er op heel wat armen kippenvel stond bij de vertolking van het prachtige “Ken je mij, wie ken je dan” door Adri en Esther.

Ja, nog even over die Esther..Die dame staat haar mannetje wel! Het 2e Kerstfeest voor hen in de Ruhr en ze praatte het hele gezinsfeest aan elkaar alsof ze nooit anders gedaan had en tussendoor ook nog even de kinderen een prachtig (en ik geloof ook nog zelf-bedacht) verhaal voorgelezen. Echt super gedaan Esther!

Na de gezamenlijke overvloedige maaltijd zoals altijd geweldig verzorgd door de vaste keukenprinsen- en prinsessen, de afwas (de vaatwasser deed het!), tafels, stoelen opruimen, vegen e.d. moest alles weer naar de bestemde plaatsen worden vervoerd en toen dát achter de rug was mochten we naar de Res voor de traditionele afscheidsbowl…

Lieve mensen allemaal, bedankt voor dit gedenkwaardige feest .En als u jaloers geworden bent (want u was er niet bij)…kom gewoon dit jaar ook!

Naam bij de redactie beke

DIVIDER TEXTDIVIDER TEXTKlik op de folder voor meer informatie.