Bible Outdoor Days 19 april - 21 april 2018

De Bible Outdoor Days komen er weer aan!

Mannen! Na eindeloos verwachten en met volle harten smachten is het dan eindelijk in zicht: de derde editie van de Bible Outdoor Days! Van donderdag 19 april t/m zaterdag 21 april zullen we op een nieuwe locatie in de Ardennen een aantal dagen stil staan bij het leven van Abraham. De markante Aartsvader die met zijn leven getuigde van zoveel Godsvertrouwen. Daarnaast zullen we zelf uiteraard niet stil staan, maar in beweging komen! Mooie activiteiten zijn voorhanden en worden gepland, in een mooie omgeving met een mooie groep kerels die tegen een stootje kunnen maar ook verlangen naar verdieping en herkenning in geloof. Een paar mooie dagen waar vriendschappen ontstaan en verdiept worden. De afgelopen jaren hebben we mooie dagen gehad welke met veel enthousiasme zijn ontvangen. We hopen dan ook dat we weer met een mooie groep op pad mogen. Wees welkom!
Opgeven kan op: http://www.binnenvaartevents.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------

Verslag van de Outdoordays in de Ardennen

En ineens is het zover, donderdag 7 april. Als voorbereidingsteam waren wij reeds vroeg uit de veren en kwamen rond 9.30 uur aan in La Gleize. De Ardennen! Na enkele tegenslagen overwonnen te hebben begonnen we aan de laatste voorbereidingen. Rond 18.00 uur werden de deelnemers verwacht. 24 schippers.

Rond 19.00 uur gingen we op pad voor een hiking door de prachtige en grillige natuur, door berg en bos. Ergens halverwege begonnen we met de eerste bijbelstudie over het leven van David. Wie was David in het gezin waarbinnen hij opgroeide? Welke plaats had hij en hoe stempelde dat zijn leven?

Voor middernacht  kwamen we aan in het kamp en konden we de tentjes gaan opzetten. In het donker! Enkelen hadden geen tentje en vonden een plek op de hooizolder, op bezoek bij de muizen. Het kampvuur brandde reeds en de worsten werden opgewarmd.

De eerste nacht was snel voorbij. De ervaringen varieerden van: ‘Heerlijk geslapen’ tot:’ wat was het vreselijk koud’.

Na het ontbijt de tweede studie. Dit keer Davids vriendschap met Jonathan. Wat was die intensief en diep. Wat kun je soms veel voor elkaar betekenen. We gaan op pad met de vraag: ‘Voor wie kan ik een Jonathan of een David zijn?’

Na een forse wandeling volgde er een ‘challange parcours’. Allerlei enge dingen doen op grote zware touwen boven een snelstromende rivier.  Gaaf, uitdagend, spannend, jongvoelend etc. En ja: het water was koud.

Na de lunch volgde een heel andere uitdaging. In drie groepen kreeg men de opdracht op vlotten te bouwen. De benodigde materialen werden beschikbaar gesteld. En voor schippers uiteraard een enorme uitdaging en kans om zelf een nieuwbouwer te water te laten! Elke groep mocht op het vlot zo’n 4 km de rivier afzakken. Alle drie de vlotten hebben het gehouden. Wat een voldoening!

Na een gezellige barbecue volgde de 3e studie: David en Bathseba. Hoe bestaat het dat een kind van God, zo’n enorme val maakt. Hoe gaan wij zelf als mannen om met de verleidingen die er zijn? De val in de verleiding ontneemt je de vreugde van de Heer. Hoe kun je die vreugde terugvinden? Tot diep in de nacht werd er rond het kampvuur nagepraat en gebeden.

De volgende morgen nog een ontbijt en de slotstudie: David als vader in zijn gezin. Zoveel meegemaakt in zijn leven. Je zou denken: die doet het dan toch veel beter? Maar helaas. Wat is het dan bijzonder te weten, dat je bij God altijd terecht kan. Altijd terug kan keren. Dat je niet hoeft te presteren omdat Jezus alles heeft voldaan.

Met nieuwe ervaringen, vermoeid doch voldaan keerde een ieder in de loop van de zaterdag weer terug op zijn schip. Met diepe dankbaarheid kijken wij als organisatoren terug op deze eerste binnenvaart, bijbel outdoor dagen.

Wim Blonk, Leendert Hoogendoorn, Peter Kruijt, Dirk Meijvogel