Hemelvaartweekend 9 mei - 13 mei 2018

Hemelvaartweekend
Het Hemelvaartweekend is een ontspannen en eenvoudig weekend, je kunt je uitleven op het water en ongemerkt ga je een stukje wijzer naar huis. Tijdens het kamp gaan we weer twee dagen zeilen. Zeilervaring is niet nodig. Verder ontmoet je veel leuke mensen (wie weet, je grote liefde!). Je kunt je nu opgeven voor het kamp van woensdag 9 mei t/m zondag 13 mei 2018.

Leeftijd
De leeftijd van deelnemers varieert tussen 16 en 30 jaar.

Kosten
De kosten voor het weekend zijn:
95,- euro voor studenten en 125,- euro voor werkenden.

Thema
Tijdens Hemelvaartweekend 2018 gaan we ons buigen over het thema 'Under pressure'.

Zie voor meer informatie over het hemelvaartweekend voor jongeren: www.hemelvaartweekend.nl

-----------------------------------------------------------------------------------
Terugblik Hemelvaartweekend 2016 - Bestemming onbekend
Was het hier nou naar links? Het was toch de andere kant op? Weet jij waar het nou was? Ik weet ook niet waar we nu heen moeten? Bestemming onbekend, dat was dit Hemelvaartweekend het thema. Wat ga jij in de toekomst doen en hoe geef je in dit alles God een plekje. Tijdens beide preken en tijdens de 2 thema-avonden zijn we hier mee bezig geweest.

De eerste thema avond was op donderdag, hierbij gingen we het spel over de streep doen. Joelle en Mattanja lazen stellingen op en de ene kant van de streep was dan eens en de andere kant oneens. De stelling of je plannen zinvol vind werd gevraagd en of je je vakantie ver van te voren plant. Maar er waren ook stellingen als, ga jij regelmatig naar de kerk en sta je open voor Gods plan met jou leven.

Na dit spel was er tijd om er over na te praten terwijl we bordspellen deden. De andere thema avond ging over ik vertrek, hierin gingen we in groepjes praten over wat je er zelf van zou vinden om naar een andere land te verhuizen en hoe je dit aan zou pakken. Daarna hebben we een brief geschreven, hierbij kon je kiezen om een brief aan God te schrijven of een brief aan jezelf voor over 10 jaar. In de preken kwam vooral naar voren hoe je nou contact kan hebben met God en hoe dit gaat. Daarnaast ging het over dat het belangrijk is om God in je leven te hebben.

Naast het serieuze was er natuurlijk ook nog veel andere invulling van het weekend. Zo hebben we donderdag het snapshot spel gedaan. Hierbij kregen we om de 5 minuten een snapchat met daarin een opdracht zoals: Ga op de foto met een fietser of ga op de foto met een oude mevrouw. Het nachtspel dit jaar was ook erg leuk. We moesten in het bos langs verschillende ‘’verdachten’’ van een moord om zo uiteindelijk de moordenaar te vinden. Plottwist het was Mats de politieagent.

Dan natuurlijk het zeilen, beter weer hadden we niet kunnen wensen. Het vrij zeilen werd dan ook goed gecombineerd met zonnen. Tijdens de wedstrijd was het ook erg lekker, gewoon op je gemakje en mijn bootje, jaa die werd dit jaar eerste.

Zoals alle andere jaren was het weer een geweldig weekend waarin we elkaar beter hebben leren kennen, God beter hebben leren kennen en ook Gods doel met ons.

Tiana Schipper